Resepi Air Asam Tomato

Air Asam Tomato

Air Asam Tomato Resipi dari Kedah, Menggunakan Tomato dan Air Asam sebagai bahan asas, resepi istimewa untuk dimakan bersama ikan bakar

Ditulis oleh : Che' Nom
Masa:
Penyediaan: 25 Minit | Memasak: 0 Minit | Keseluruhan: 25 minit
Jumlah Hidangan : 4
Bahan-Bahan:

1 Biji Tomato
1 Biji Bawang Besar
1/2 Cawan Air Asam Jawa
Perahan Limau Nipis- 1 Biji
2 Sudu Besar Sos Ikan
Garam & Gula
Bahan untuk dikisar (kisar kasar):
3 Biji Cili Merah
6 Tangkai Cili Padi
2 CM belacan Panggang
Cara Penyediaan:

Potong nipis tomato dan bawang besar
Campurkan dengan bahan kisar kasar, air asam jawa dan sos ikan.
Perahkan jus limau.
Masukkan garam dan gula secukup rasa.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel