Setiap susu mempunyai kelebihan masing - masing, ini 5 kelebihan susu kambing.


Image result for goat milk

Susu kambing boleh juga diproses menjadi keju, mentega, aiskrim dan yogurt.

1.  1 cawan susu kambing memberikan hampir 40% keperluan kalsium harian kita, 20% pengambilan vitamin B selain fosforus dan potassium.

2. Sesuai untuk sesiapa yang mempunyai penyakit Anamia kerana dapat meningkatkan kadar zat besi.

3. Mempunyai kandungan potassium yang tinggi yang dapat membantu merendahkan tekanan darah.

4. Susu kambing kaya dengan protein yang penting untuk pertumbuhan. Ia membantu untuk membentuk sel, tisu, otot dan tulang dan sekaligus memastikan kesihatan tubuh badan berada dalam keadaan sihat.

5. Dengan minum susu kambing, perut akan berasa selesa. Ini kerana susu kambing mempunyai enzim yang lembut terhadap perut.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel