RESEPI PUDING TIRAMISU


RESEPI PUDING TIRAMISU

Bahan-Bahan:
Susu cair - 3 tin
Susu pekat - 1tin
Tepung kastard - 12 sudu mkn
Air - 1 cawan
Secubit garam
Biskut cream cracker - 1 peket
Serbuk koko/ milo
Coklat rise
Buah2an utk hiasan.
.
Cara-Cara Penyediaan:
.
Satukn semua susu cair n tepung kastard dlm periuk...kacau bg rata dlu..
.
Masukkn susu pekat..rasa nk manis abiskn 1 tin..cmpur air n kacau.
.
Tabur secubit garam...baru ltak atas dpur.. Gna api yg perlahan..
.
Masak smpai bancuhan tu jd likat....Dh msak.
.
Hancurkn biskut ltak dlm bekas / loyang..siram bancuhan td..bg meresap dlm biskut..tabur serbuk milo... Ulang blik jd 2 lapisan.
.
Lapisan atas sekali bole la hiaskn buah ikut selera masing2..
.
Dh siap. Letak dlm peti ais..

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel