Resepi Apam Sheila Rusly


Resepi Apam Sheila Rusly

# 1 1/2 cawan air
# 1/2 cawan gula
# 2 cawan tepung gandum
# 1 sudu kecil membukit yis
Cara-caranya:
# Campur semua bahan di atas, kacau sebati dan perap selama sejam

Resepi sambal sardin:
# Blend cili kering dan bawang putih
# Tumis bahan di atas hingga garing dan masukkan sardin tin
# Perasakan dengan garam, air asam jawa, cukup rasa
# Hancurkan ikan sardin, kemudian masukkan bawang besar yang telah dipotong ( boleh potong dadu@ bulat)
# Masakkan sehingga kering kuahnya
** Letak sambal sardin di bahagian atas apam sebelum dikukus. Boleh hiaskan dengan daun sup.
** Kukus selama 15-20 minit bergantung pada saiz acuan.

SELAMAT MENCUBA!! 😍

Kredit : Puan Ros Jah

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel