Resepi Aiskrim Malaysia Sumi



Bahan-bahan:

3 cawan air
1 cawan susu cair
1 1/4 cawan susu pekat manis
1 sudu besar tepung jagung dibancuh dgn 1 sudu besar air
perisa dan warna yang anda suka
3 packet jelly sumi – dibelah 4 setiap satu

Cara-cara membuat: 

Masak air, susu pekat manis dan susu cair hingga mendidih.
Kecilkan api, masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau hingga nampak pekat sedikit. Matikan api.
Masukkan perasa dan pewarna, kacau rata.
Biarkan sejuk dahulu pada suhu bilik sebelum di isi kedalam plastik atau bekas aiskrim yg sesuai.
Kemudian masukkan jelly bersama-sama.

Resepi Aiskrim Premium yang boleh anda cuba KLIK SINI


Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel