RESEPI FRUIT PASTRY CAKE
RESEPI FRUIT PASTRY CAKE
BAHAN - BAHAN
200 gram Golden Churn butter
280 gram gula kastor
6 biji telur
4 sudu besar sour cream/120gm fresh milk
2 sudu besar mango flavour import
210 gram self raising (tepung naik sendiri),
**if nak guna tepung gandum kena tambahkan baking powder.
Pelbagai jenis buah-buahan segar atau premium dried.
CARA - CARA MEMBUATNYA :
1. Panaskan oven pada suhu 180°C, sediakan loyang yang di sapu mentega dilapis dengan parchment paper atau gunakan aluminium food containers.
2. Putar mentega, gula dan sour cream dan mango flavour import sehingga kembang.
3.Masukkan telur dan putar hingga sebati.
4.Perlahankan kelajuan dan masukkan tepung naik sendiri tadi dan putar sehingga sebati.
5. Tuang dalam loyang tadi dan ratakan. Hias dgn buah-buahan di atas permukaan adunan.
6.Bakar hingga kek masak. Lebih kurang 30-35 minit.
7. Angkat kek dan sejukkan.
Ayak gula aising/ snow powder jika suka sebelum dipotong (sewaktu kek sudah sejuk)
Kredit Resepi :
#MamaEllHomeKitchen®