Resepi Puding Biskut Crackers

 


Resepi Puding Biskut Crackers


Bahan-bahan:

20gm agar2 bertali..cuci..rendam 1 jam..toskan

5 cawan air

1 cawan gula..boleh kurangkan

Biskut crackers secukupnya

1 tin susu cair

2 sudu besar susu pekat manis

5 sudu besar tepung kastard..bancuh dulu dgn sedikit air

Secubit garam

1 sudu besar milo

1 sudu besar serbuk koko

Pewarna ikut suka


Cara-cara:

1) Masak agar2 bersama air hingga larut agar2.. Masukkan gula..kacau sekata

2) Masukkan susu cair..kacau2 kemudian bubuh secubit garam..biarkan mendidih sebentar

3) Masukkan tepung kastard..kacau2 dgn segera..bimbang nanti tepung kastard akan berketul..tutup api

4) Bahagi adunan sama byk.. Satu bekas warnakan..satu bekas campur dgn milo dan serbuk koko..kacau2 sebati

5) Basahkan loyang.. Ambik 1 cawan agar2 berwarna..tuang dlm loyang..biarkan sederhana beku.. Susun dgn segera biskut..susun jarak2 kan sedikit dlm loyang hingga penuh.. Tuang 1 cawan agar2 milo/coklat tadi

6) Tuang berselang seli sekali dgn biskut sehingga habis adunan agar2

7) Biskut beku..simpan dlm peti sejuk 3-4 jam..cungkil bahagian tepi loyang dgn pisau plastik..cuba terbalikkan dlm puding tu perlahan2


Boleh potong ikut suka


Kredit Resepi : zura zul

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel