RESEPI SWISS ROLL GEBU VIRAL
RESEPI SWISS ROLL GEBU VIRAL
BAHAN-BAHAN
4 bijik telur ayam
3/4 cawan gule halus sape suke manis tambah sebab filling tu dah manis
1sudubesar ovalate
1 1/2 cawan tepung naik sendiri bluekey(sape gune tepung gandum+ 1sudukecil baking powder ayak 3 kali)tapi kalau self rising lagi ringan dan gebu.
2 sudubesar tepung jagung
2sudubesar susu tepung(kalau nak buat perise lain boleh gantikan dengan ape-ape perise contoh coklat,maka letak la 2sudubesar serbuk koko dan esen vanila gantikan emolco coklat.
Sedikit esen vanila
Secubit garam
CARA-CARANYA:
Mix semua sampai jadi gebu berkrim.
Masukkan 7 sudubesar minyak masak.Kacau rata
Lapik loyang dengan baking paper, loyang cikgu guna tu 10x10,nak gune loyang lain pon takpe.Kalau
10x10 dapat 2 roll.isi jangan tebal sangat nipis je tau
Bakar suhu 170 api atas bawah masa 25-30 minit bergantung oven masing-masing,cucuk dah clear masak.
ok sisip-sisip tepi die.Cardbord tu lapik kertas minyak atau baking paper atau plastik wrap pon boleh
Letakkan kek tadi,jangan tebalik.Sapu nutella atas die
Gulungkan kemas.Siap.Kalau nak jual,agak2 saiz 8x8 loyang tu jual la rm15
Credit :Azlina Ina Fans