RESEPI SWISS ROLL GEBU VIRAL

 


RESEPI SWISS ROLL GEBU VIRAL

BAHAN-BAHAN

4 bijik telur ayam
3/4 cawan gule halus sape suke manis tambah sebab filling tu dah manis
1sudubesar ovalate
1 1/2 cawan tepung naik sendiri bluekey(sape gune tepung gandum+ 1sudukecil baking powder ayak 3 kali)tapi kalau self rising lagi ringan dan gebu.
2 sudubesar tepung jagung
2sudubesar susu tepung(kalau nak buat perise lain boleh gantikan dengan ape-ape perise contoh coklat,maka letak la 2sudubesar serbuk koko dan esen vanila gantikan emolco coklat.
Sedikit esen vanila
Secubit garam


CARA-CARANYA:

Mix semua sampai jadi gebu berkrim.

Masukkan 7 sudubesar minyak masak.Kacau rata

Lapik loyang dengan baking paper, loyang cikgu guna tu 10x10,nak gune loyang lain pon takpe.Kalau 
10x10 dapat 2 roll.isi jangan tebal sangat nipis je tau

Bakar suhu 170 api atas bawah masa 25-30 minit bergantung oven masing-masing,cucuk dah clear masak.

ok sisip-sisip tepi die.Cardbord tu lapik kertas minyak atau baking paper atau plastik wrap pon boleh

Letakkan kek tadi,jangan tebalik.Sapu nutella atas die

Gulungkan kemas.Siap.Kalau nak jual,agak2 saiz 8x8 loyang tu jual la rm15




Credit :Azlina Ina Fans


Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel