RESEPI BISKUT HATI

RESEPI BISKUT HATI


BAHAN - BAHAN

250 gm marjerin
250 gm gula icing
2 cawan tepung jagung
2 cawan tepung gandum
2 cawan tepung ubi
1 sudu teh baking powder
1 biji telur
Serbuk koko


CARA - CARA  MEMBUATNYA

1. Putar marjerin dan gula hingga kembang

2.  Masukkan telur dan telur memutar dengan kelajuan perlahan

3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan uli sehingga sebati

4. Bahagikan adunan kepada 2. Satu adunan di uli bersama serbuk koko dan satu adunan dibiarkan plain

5. Untuk mendapatkan bentuk hati yang bergeriji masukkan adunan dlm acuan (paip icing) dan potong.

6. Sedia di bakar dengan suhu 150C sehingga kekuningan.



Kredit Resepi :
 NQ

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel