Kuih Samperit my favourite!!
Bahan �bahan
Cara-cara
1. Panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah Celsius
2. Ayak tepung jagung, kastard, gandum supaya tepung tidak berbiji.
3. Pukul mentega dan gula (tidak perlu sampai kembang )
4. Masukkan kuning telur dan esen vanilla. Kacau rata menggunakan
spatula atau senduk.
spatula atau senduk.
5. Masukkan campuran tepung ke dalam campuran di atas dan uli
sehingga menjadi doh yang lembut menggunakan tangan.
6. Masukkan ke dalam acuan semperit dan tekan sepnjang 4 cm di atas dulang pembakar ataupun mengikut kreativiti masing-masing.
7. Bakar di dalam ketuhar bersuhu yang diberikan diatas selama 15 hingga 20 minit.
8. Sejukkan dan siap untuk dihidang dan simpan dalam bekas kedap udara.
8. Sejukkan dan siap untuk dihidang dan simpan dalam bekas kedap udara.