Resepi Ayam Goreng Madu


Resepi Ayam Goreng Madu yang mudah dan sedap, di perap bersama kicap manis, kunyit, halia, bawang, serai dan di salut madu pastinya menjadi kegemaran.

Masa:
Penyediaan: 15 minit | Memasak: 15 minit | Keseluruhan: 30 minit
Jumlah Hidangan : 3
Bahan-Bahan:

1/2 ekor ayam (dipotong sederhana kecil)
kicap manis
2 sudu besar madu
Bahan kisar:
2 cm kunyit
2 cm halia
4 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
1 btg serai

Cara Penyediaan:

Perap ayam bersama bahan kisar, kicap manis,madu dan sedikit garam selama 1 jam.
Goreng sehingga ayammasak/keperangan.
Toskan. Gaulkan sekali lagi bersama madu. Sedia untuk dimakan.

Tips:
Terbaik jika dibiarkan ayam diperap semalaman.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel