Resepi Ayam Goreng Madu
Resepi Ayam Goreng Madu yang mudah dan sedap, di perap bersama kicap manis, kunyit, halia, bawang, serai dan di salut madu pastinya menjadi kegemaran.
Masa:
Penyediaan: 15 minit | Memasak: 15 minit | Keseluruhan: 30 minit
Jumlah Hidangan : 3
Bahan-Bahan:
1/2 ekor ayam (dipotong sederhana kecil)
kicap manis
2 sudu besar madu
Bahan kisar:
2 cm kunyit
2 cm halia
4 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
1 btg serai
Cara Penyediaan:
Perap ayam bersama bahan kisar, kicap manis,madu dan sedikit garam selama 1 jam.
Goreng sehingga ayammasak/keperangan.
Toskan. Gaulkan sekali lagi bersama madu. Sedia untuk dimakan.
Tips:
Terbaik jika dibiarkan ayam diperap semalaman.