RESEPI MIANG KHAM


RESEPI MIANG KHAM 

BAHAN - BAHAN

Daun Kaduk
Kacang
Kelapa
** Isi kelapa dihiris halus dan digoreng tanpa minyak (sangai)
Halia
Limau nipis/kasturi
Bawang besar
Cili padi
Udang kering


BAHAN - KUAH

Air - 2 cawan
Gula melaka - 5 keping
Gula putih - 2 sudu
Belacan - besar ibu jari
Serai - 2 batang atau daun pandan


CARA SEDIAKAN

1. Panaskan air, 

2. Masukkan gula melaka, gula putih, belacan.

3. Kacau dengan api perlahan

4. Akhir sekali masukkan serai atau daun pandan untuk wangikan kuah.


CARA MAKAN

1.Gulungkan daun kaduk, 

2. Masukkan semua bahan 

3. Letakkan kuah balut dan 

4. Makan



Kredit Resepi : 
NurulHuda Awang Yaacob‎ via Masak Apa Hari Ni 

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel