RESEPI SAMBAL KERANG CILI PADI

 


RESEPI SAMBAL KERANG CILIPADI

Bawang harus lebih, hiris kasar n separuh masak.. masa mkn tu terasa kerangupannya...

RESEPI

2kg Kerang direbus dan asingkan isinya
10ulas Bawang merah*
5ulas Bawang putih*
Segengam cilipadi*
4bj lada hidup*
1inci kunyit hidup*
2keping asam gelugor
Minyak utk menumis
Garam n perasa
1bj bawang besar dihiris

CARA

1) Isi kerang digaul kunyit dan garam dan digoreng separuh masak kemudian toskan.

2) Kisar kasar semua bahan bertanda*

3) Tumis bahan kisar td, campurkan asam keping dan perasakan

4) Bila tumisan dah betul2 garing, masukkan kerang td dan hirisan bawang besar. Gaul rata.
Tarraa.. dh boleh makan...


Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel