Biskut Raya Mama Carrie

 


Biskut Raya Mama Carrie

Resepi :

Bahan2 biskut
250g butter
115g gula ising
150g tepung jagung
350g tepung gandum
25g susu tepung
1 biji kuning telur

Royal icing:
2 biji putih telur
175g gula icing
2 sudu makan tepung jagung

Cara-cara:
Butter, gula, kuning telur pukul2 manje pakai senduk kayu je... dah sebati masuk bahan2 tepung.. mula2 masuk tepung jagung .. dah uli sebati masukkan tepung gandum.. sampai boleh uli x lekat kat tgn , gelek and terap ikut bentuk acuan...

Cara2 royal icing:
Pukul telur putih sampai bertanduk... masukan gula icing and putar sampai berkilat and likat.. lps tu masukkan tepung jagung 2 sudu.. pukul sampai bahan2 ni kalau terbalikkan bowl x jatuh yer.... pipe atas biskut yg diterap td guna piping bag.. deco la ikut kepuasan hati hihi..
Bakar biskut 150^c dalam 15minit... jaga suhu.. setengah masak turunkan suhu.. bergantung oven masing-masing 



Sumber  Nurul Akmal Mustaffa


Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel