RESEPI KEK LAPIS COFFEE MOCHA
RESEPI KEK LAPIS COFFEE MOCHA
BAHAN - BAHAN
454 gram Butter golden churn
130 gram gula kastor
10 biji telur gred A
1/2 tin susu cap junjung (kecil)
1tin serikaya yeo's (kecil)
100 gramm horliks
130 gram tepung hongkong
1 sudu teh ovalette
1 stick nescafe blend & brew 3 in 1 (mild)
**jika mahu rasa kopi lebih boleh tambah 2 sticks
Sedikit mocha paste.
*Option boleh juga tukar dgn perasa coklat.
Campur dgn sedikit browning sugar untuk memberi warna hitam.
CARA - CARA MEMBUATNYA
1. Pukul butter dan gula hingga kembang
2. Masukkan telur satu persatu.
3. Masukkan semua bahan lain kecuali nescafe dan mocha paste.
4. Mixer sebati.
5. Bahagi kepada 3 bahagian.
i. Warna asli
ii. Campur nescafe
iii. Campur mocha paste.
4. Bakar api atas selapis selapis guna loyang 7x7".
5. Suhu190°C. Masa terpulang Kepada oven masing-masing.
Note:
*kek agak basah dan lembab.
Kalau guna 8x8 kek tidak berapa tinggi... lapisan jd tidak berapa cantik.
Selamat mencuba.