Resepi Spaghetti Seafood Aglio Olio

 



Resepi Spaghetti Seafood Aglio Olio


Bahan-bahan:

1 paket spaghetti =(500 gram)

Udang sederhana anggaran= 400gram

Sotong =400 gram

Cendawan butang=10biji(bole letak jika suka

Cili padi hijau =5 batang dihiris

Cili padi merah=5 batang dihis

Bawang Holland atau bawang besar=1 biji dipotong dadu

Bawang putih=7 ulas dicincang

Butter=5 cm

Minyak zaiton 5 sudu besar

{{Kalau Nak letak minyak masak pon tak APA)

Parsley=1 sudu kecil

Oregano =1 sudu kecil

Basil=1 sudu kecil

Lada hitam=1 sudu kecil

Serbuk cili @chili flakes=1 sudu kecil jika

Garam Dan serbuk perasa

Air rebusan speghetti =2 senduk


Cara rebus spaghetti

1)masak air sehingga mendidih,gunakan periuk Yang lebih besar supaya mudah untuk speggheti kembang Dan masak dengan sempurna

2)apabila Sudah mendidih,masukkan garam=2 cubit,Dan minyak masak 2 sudu besar Dan masukkan spagheeti

3)anggaran masak spaggheti 12-15 minit

4. Dan tapiskan spaggheti


Cara Memasak:

1)Api Yang sederhana

2.panaskan butter Dan minyak zaitun,

2)masukkan bawang putih(masak sehingga sedikit kekuningan)

3.masukkan bawang Holland atau bawang besar(masak sehingga sedikit kekuningan)

5.masokkan udang Dan sotong(Gaul sehingga masak

6.masukkan cili padi,lada hitam,parsley,basil,oregano,serbuk cili@chili flakes ,garam Dan serbuk perasa

7.masukkan spaghetti Yang telah direbus Dan Gaul sebati,masukkan air rebusan speghetti ,Serta rasakan dengan secukup rasa Yang diinginkan



kredit: nurul ateekah

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel