Resepi Kerang Masak Thai Pedas Masam

 



Resepi Kerang Masak Thai Pedas Masam


Resepinya


10 biji Cili Padi Merah kalau nak kurang pedas boleh kurangkan atau nak lagi pedas boleh tambah lagi.(Ditumbuk halus)

5 biji limau nipis atau ikut suka masam dan ambik airnya

5 biji bawang putih dicincang halus

2 sudu kecil gula pasir


1 biji Tomato dibuang bijinya dan dipotong kecil-kecil

Daun Ketumbar dicincang halus

Timun kecil potong 2 dan rendam dahulu dalam air (hiasan)

1 sudu kecil Ajinomoto atau Maggi cukup rasa

Semua bahan dicampurkan sekali letak tepi.


Kerang 1 kilo dicuci bersih direbus sekejap separuh masak, dan buang kulit sebelah sahaja.

Kemudian dah siap kerang curahkan semua bahan-bahan tadi atas kerang.


Selamat Mencuba

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel