Resepi Talam Suji

 


RESEPI TALAM SUJI


Resipinya 

(Guna loyang saiz 8* inci)


Panaskan air kukusan hingga mendidih..sapu minyak@ marjerin pada loyang dan lapik plastik..


Bahagian bawah

3/4 cawan tepung suji

1/2 cawan gula pasir

Secubit garam

2 cawan santan cair

Sedikit pewarna kuning

Masak seketika hingga agak pekat. . tuang adunan dlm loyang.. kukus selama 20 minit(guna api sederhana)


Bahagian Atas

1/2 cawan tepung gandum

1 sdb tepung kastard

1/2 cawan gula merah

1 sdb gula pasir

2 cawan santan pekat

Secubit garam

Masak semua bahan hingga naik wap.. . tuang atas lapisan bawah.. .kukus selama 25mnt..

Biarkan betul2 sejuk baru potong guna pisau plastik..


P/ S... jika nak buat niaga.. gandakan adunan guna loyang saiz 10 *inci.



by MARIANA ZAINAL

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel