Resepi Cencaru Sumbat

 


Resepi Cencaru Sumbat


Cencaru sumbat menunggu utk di bakar...Resepinya sgt mudah...cuma cara mengolahkn nya berbeza2.....Untuk 3 ekor ikan cencaru


Bahan-bahan:
Sedikit belacan
3 ulas bawang putih
4 ulas bawang merah
4 biji cili api
5 sudu besar Cili kering yg di kisar
sedikit air asam jawa
garam..gula...& sdikit perasa jika perlu

Cara-cara:
*belacan..bawang ..cili api di blander kasar
Tumiskn hingga wangi...masukkan cili kering
Tumis hingga pecah minyak...masuk kn semua perasa..air asam jawa....tutup api...masukkan hirisan bwng besar..tomato..cili besar...daun bawang...gaul sebati...siap..blh di sumbat kat dlm ikan.




Kredit Resepi : an nurisma


Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel